Tuesday, July 12, 2011

RENDANG AYAM "hoi, buruk la presentation kau" PEMALAS

Salam sejahtera semua....Hari ni Beeha masak rendang ayam pulak.

Konon tak nak malas lagi, nak buat elok-elok.
Dah siap, Beeha pun letak dalam pinggan Free beli Daia konon nak nampak antik macam Che mat Gebu selalu buat. Heehehe...tak pe nanti balik umah nenek Beeha cari pinggan antik macam tu..banyak sangat-sangat. Tapi tak cantik macam Che mat punya la..sob..sob..


Beeha snap satu gambar je, oh, kantoi sudu buruk Heeheheh.....
Dulu cikgu Kemahiran Hidup cakap nak hidang makanan kena lap lebihan tepi-tepi yang comot tu, adoyai cikgu, saya lupa nak aplikasikan itu semua.,.dengan sudu huduh tu juga saya snap kan. 

Tak pe...lain kali tak mau hidangan malas lagi dah....
RESEPI? senang gila buat rendang. Korang search je tenet, sebijik tu la Beeha buat, cuma Beeha blend sekali serai, tak titik-titik pun. Daun kunyit pun tak letak sebab tak ade.  Kali pertama dulu buat tengok jugak resepi..kali kedua ngak maaaaaaa....
ok, daaaaaaaa...

4 comments:

aquatwins932 said...

hehe.. Followers box tu bosan, so die ajak sekalian bloggers men hide n seek dengan dia.. btw, nak tanya.. camne saya nak shout kat shoutbox anda ea? part untuk write msg tu cam terpotong

ashikin said...

hi jom join RedMattopStyle 1st Giveaway =)

http://redmattopstyle.blogspot.com

Miss Y and Her World said...

kemain rajin lagi awak masak. kalau saya pun rajin gak. tapi megi jelah. heheheheeh ;)

Bila Perempuan Dah Hilang Minat Pada Kau
Teguran Ikhlas Dari Seorang Lelaki Untuk Wanitanya

SoLy SoLicious said...

waaahh...nice la tuh ^___^
keep it up ~