Sunday, February 26, 2012

CEREKARAMA TV3 : PELARIAN & PUTERI BALQIS

Macam biasa, review untuk drama melayu. Tajuk minggu ini ialah PELARIAN yang dilakonkan oleh Aeril Zafrel, Amani, vanidah Imran, Talha Harith, Noor Khiriah dan Mr.Labuci, Azhan Rani.hee..

Adik aku masa mula-mula aku tengok cerita ni, dia cakap, 
"Ni mesti sebab Aeril Zafril kan"

Aku pun jawab la "Eh mestilah, oh sebab Mr.Labuci pun!"



Okay,ni cerita pasal adik beradik yang cari mak dia yang keluar nak cari ayah dia. Fokus aku ketika menonton cerita ni hanyalah tertumpu kepada Aeril Zafrel yang aku kategorikan sebagai pelakon berbakat dan kacakss di Malaysia. kui3 

Tiba-tiba mata tertumpu kepada kanak-kanak cilik yang memegang watak Bobok. Auch!! Budak yang dalam Mr.Labuci tu...Comel, dan petah berkata-kata. Aku dah tak peduli da dekat future Bf  ku  Aeril Zafrel tu, sebab mata aku da fokus dekat Bobok. Tahukah anda lakonan dia sungguh berkesan sehinggakan aku saling berpandangan dengan adik aku .Lantas soalan yang di tanya adik aku ialah 

"Siapa budak ni? Adik pernah tengok dia jadi anak Tiz zaqyah dengan Remy Ishak"
"Angah pernah tengok dia jadi anak Rozita Che wan dengan Mr.Labuci"

Okay, kesimpulan aku buat, budak ni sangat lah best lakonannya berbanding dengan Mia Sara  dari segi penghayatan watak. Comel dan sangat2 menghayati watak. Anak sapooo lah. Lontaran skrip dia buat aku cakap "Wow!"

So, Apa yang aku google, nama dia Puteri Balqis Azizi atau Aqish. Korang boleh pergi Fan page dia

Aku perasan dia ni banyak berlakon dengan Azhan Rani. 


Aqish dan Azhan Rani dalam Mr.Labuci

Coming Soon kot

#pelarian 

Aik, tak de review pasal drama pun. Ekekkkeke..sudah..
Okay..

Sekian, Terima Kasih!

6 comments:

LittleGurl said...

comel gila! rase nak picit picit cium je muka budak ni. grrrrrrr.

Diyana Norman said...

aeril tu sape eh? huhu x kenal

B33HA B3n said...

little: comey kan!!

B33HA B3n said...

diyana: hurm..xtau la nk kate yg mne..dlm citer ni dia pgg watak mamat..citer aku x bodoh pn dia ade..dlm ABP top 5 pn ade..

Miss Purple said...

wahh...macm best!!!rugi tak sempat tgok T.T

harris hans said...

Dah tgk lakonan Aqish yg terbaru waktu raya... smuanya hebat2.. dlm youtube ada 2 citer tajuk die cerekarama aduh sayang & Tiada raya tahun ni.. korg mesti tgk bdak 5 thun bole blakon dgn selambe gilerr.. bijak dak ni.. AQISH the bestttt!!!