Monday, April 16, 2012

KOREAN DRAMA AND ME

Baru je lepas lepak dengan kawan . Duduk-duduk borak kosong sambil aku buka you tube tengok video klip dari artis korea..Tengok K-pop lah apa lagi. Sebenarnya baru sahaja terjatuh cinta dengan muzik satu band korea ni, yang telah membawa kepada "pupusnya lagu English dalam tepon aku" Keh keh keh...

Dulu, kawan aku merangkap 2pupu aku cakap..kalau aku tengok drama korea, aku akan terus demam dan gila-gila kan korea. Okay, dia salah. Kalau zaman Autumn in my heart dulu ye lah kan..ni zaman aku tengok tu..zaman cerita My Girl, Full House tu..so..cousin aku tu bagi lah aku tengok My Girl..dalam episod berapa je..aku tak ada pun perasaan yang dia cakap "ketagih" tu..haha..

Tapi..di jadikan cerita..aku tengok My Girl sampai habis tahun 2010..bayangkan betapa lamanya masa nak aku habiskan untuk tengok drama Korea?

Kemudian, tahun 2011 masa masih di UiTM, seorang roommate aku perasan, aku terlalu banyak dress ala korean, make up semua korean, jadi dia tanya aku, adakah aku kipas susah mati korean?

Aku pun jawab la "an-ni-o........" okay tipu.aaaaaa....hahah...aku jawab "tak lah kenapa" So dia cakap lah..sebab dia nampak simpton tu ada dekat aku. Aku cakap la model Etude House ni hensem sangat.. hee..ye ye je.. macam berubah je cerita aku..

Then, roommate aku tu pun bagi la cerita Boys over Flower sebab Lee Min Ho tu kononnya aku suka..ceh..mana lah aku kenal..

Bila satu ketika tu..aku rasa hidup aku macam terumbang ambing..cousin aku yg dekat pulak bagi aku tengok cerita My Girlfriend is a Gumiho, Secret Garden , dan My Princess, okaylah,..aku rasa berubah sket life aku..asyik tengok citer melayu, omputeh ..memang tak berkembang la..Sungguh pun begitu..cey..aku still tak ada sorang pelakon Korea yang aku suka..

Kalau Lee Min Ho tu sebab dia pernah jadi duta untuk Etude House..aku simpan lagu-lagu  2NE1 pun sebab selain lagu dia best..aku suka  Sandara Park. Sebab pun sama la..make up!

Sampai aku masuk satu Kolej ni..kawan-kawan dekat sini pun memang gilakan Korea..so, macam aku sorang je yang tak tau pape..Dorang bagi aku tengok You're Beautiful..Macam pernah ku lihat drama ini..macam biasa la.. aku kan suka tengok cerita tak habis..sama macam Playfull Kiss..aku tengok tak habis..hik hik hik..



okay, now nak tengok Heartstring plak..heee...Patot la korang-korang suka sangat tengok Korean Drama kan? Best rupanya...baru aku tau...

Aku macam biasa la..ketinggalan..hee...

Lepas tu aku tanya kawan aku ni..

"Kau rasa, patut tak aku minat ShiNee?"

dia jawab

"Uuuuuuuuuuuuu"

eh pahal? kenapa! kenapa!

hadiah dari mak Shinwoo untuk Go mi Nam
(You're Beautiful)
Perfume dari Etude House!!

Saja letak gambar tu..nak kabo..aku pun ada perfume tu..keh..keh...keh...Tapi kalau cari kat Malaysia memang da tak ada...

Okay bye..Lapo.

7 comments:

AdliaFarhana said...

Kak beha dah jatuh cinta dgn korea.. actually nak tanya,kak beeha beli kat mana baju style korea?

B33HA B3n said...

kak beeha selalu beli dekat melaka..byk2 kedai...xsemestinye satu butik je...ade kt melaka tu..ade satu butik mmg baju2 korea je..lupe plak ape name kedai..beautylicious ke ape tah..

AdliaFarhana said...

jauhnye,agak2 kak beeha,kat trg ada x ek?

B33HA B3n said...

Susah la nak ckp sbb xbiase beli kat ganu...ce Adlia tengok kat Mall area kuantan...rasanya banyak .. kalau ganu..cr kat envee mesra mall kerteh..ade la seposen dua yang ala-ala korea..hee.. tapi nk sng kena cari butik korea betul..

AdliaFarhana said...

tq kak

zoobear said...

Kepada para peminat Drama Korea yang ingin subtitle/sarikata Melayu,
Dapatkan disini http://mykdsubs.blogspot.com/ ..
Tolong follow dan promote ye…

zoobear said...

Kepada para peminat Drama Korea yang ingin subtitle/sarikata Melayu,
Dapatkan disini http://mykdsubs.blogspot.com/ ..
Tolong follow dan promote ye…