Wednesday, May 1, 2013

jom BerJANGOXS!!



SELAMAT HARI PEKERJA UNTUK SEMUA ORANG YANG BEKERJA. 

Baiklah, aku belum habis lagi baca mana m
ana novel yang aku beli hari tu ..=.= jadi tak boleh nak buat review apa apa pun. Lallalalalaala…

Tapi, aku nak cerita kan tentang sebuah butik baru di Kuala Terengganu. Tak lain tak bukaaannnnggg..

JANGOXS!! 





Sebenarnya baju baju, dress,jubah, top, blouse , cardigan dekat JANGOXS ni tak la berbeza dengan baju yang dalam pasaran sekarang,(Sekarang banyak corak Tribal kan)  tapi…apa yang buat aku suka sangat dengan butik ni ialah

1)Layanan owner butik ni..Siti dan Eyna. Ramah tamah, manis manis belaka. 

Di Terengganu, perkara yang paling aku kesalkan ialah, salesgirl nya kalau kita nak membeli di kedai dorang, macam menyampah gila gila kita masuk kedai dia.

Contohnya, semasa nak ushar smartphone Samsung, Masuk giant kita dah boleh tengok muka dia yang menyakitkan hati, bila Tanya blablabla…jawab dengan angkuh , sombong macam kita tak mampu nak beli. Dia tak tau yang tengah Tanya dia tu anak jutawan.pewaris deligasi bapak dia.  (Bukan aku eh, partner yang aku bawak tu la)

Nak beli kasut ke apa ke.kat Terengganu budak budak baru nak up ni macam sombong gila babis. Kecuali kalau kat Pasar payang tak la gitu, Ni bukan aku je yang cakap salesgirl Terengganu sombong, ramai gila wokey..so please la…pura pura la korang ni berhati mulia walaupun benci.


I Do not own this photo. Source: Instagram @Jangoxs

2) Interior Butik Jangoxs ni, sangat kemas, cantik dan sangat selesa. 

Makcik aku ada baby berusia 4 bulan. Tahu tahu je la baby kan kena tempat serba selesa, dekat JANGOXS ni kalau korang bawak baby, jangan risau kat mana nak menyusu, ke apa ke..senang sangat. Kalau datang dengan suami, bf, tunang, dorang boleh duduk dekat sofa sambil tengok TV…

Interior dorang menarik la bagi aku..VINTAGE gitu.

3) JANGOXS ni Harga berpatotan. 

Dekat Terengganu, skirt kain Lycra , cotton ke apa ke yang dekat KL, Melaka boleh dapat RM30 dekat Terengganu mesti dalam RM55 ke atas gitu. Mahal nak mammm…bukan branded poownnn..Rugi gila gila.Gitu jugak Peplum, blouse, ke apa apa lah kan..memang mahal padahal biasa biasa je pun. So aku memang tak kan beli lah baju dekat Terengganu. Kecuali lah Envee, Hush Puppies gitu gitu. tu pun kalau pergi Mesra Mall kan. Kalau kedai biasa biasa jual baju siam tu, letak harga RM45 aku memang tak kan beli. Lawa la macam mana pun.


Jadi kalau Jangoxs ni, korang akan jumpa baju yang harga sangat berpatutan dengan kualiti. Berbaloi nak beli berbanding pergi kedai biasa tu. Biasalah…Terengganu tak ada Forever21, MNG,Guess, Zara dan sewaktu dengannya.

Hurm tu la kesimpulan aku boleh buat. Dari korang perabis duit beli tempat lain, baik lah pergi Jangoxs ni, dapat jugak paper bag lawa. (Dari korang dapat plastic je kan) Heeee…


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sebab pengaruh aku (Asalnya aku minat dengan interior kedai dorang) Makcik aku siap pergi 3x dalam masa seminggu dan pakcik aku siap bawak isteri YB untuk tengok kedai tu..see..pengaruh aku..=.= haha perasan.

Korang boleh ushar facebook dorang :Jangoxs dan instagram @jangoxs. 

Happy Shopping! =.+

Credit gambar to: Instagram aku, makcik, dan Jangoxs. 

5 comments:

tea ping said...

beeha...kdai jangoxs ni kt area mn erk?

tea ping said...

beeha....kedai jangoxs ni kt area mn erk?

B33HA B3n said...

area pengadang baru , kuala terengganu dear..

Nick John said...

Jubo mu org trg sombong...mu ingt klu sorg sombong abih sluruh negeri sombong ke gane..tuk mu ajor gtu..mu jgn jadi bodo fvck

B33HA B3n said...

Untuk Nick John Bahasa anda dah menunjukkan yang anda seorang yang BODOH SOMBONG, TAK BOLEH DI TEGUR. Saya tulis "budak -budak baru nak up" biasanya yang jadi sales girl muka sombong, dah tegur LAGI LAH Sombong. Macam ni ke nak bawa imej terengganu? Saya sendiri lahir di terengganu . Ber-ic 11 . Setiap Daerah di Terengganu pernah saya tinggal, malah saya pernah menjadi Tourist Guide Terengganu, Jadi saya lebih tahu, Bagaimana perangai sebilangan rakyat terengganu. Cermin dahulu bahasa anda. Last word to you "Pui!!!!!"