Wednesday, July 20, 2011

RESEPI DADIH BUKAN SINDARELLA

Hai- hai..Ingat nak buat Triffle petang tadi...tapi cancel lah, tunggu my twin Aimi Farehah pulang dulu deh..hari ni mungkin balik. eh, My Twin? Ye la Aimi Farehah dan Aimi Nabihah..jadi Twin la..
Sebab gabungan kami akan membentuk idea-idea yang bangang tapi superb.. Oh, sebelum ni korang tak tau ye Beeha ada Twin...ok, nak beritahulah ni... keh3x..

Jadi petang tadi Beeha buat Dadih...Dulu-dulu Beeha buat dadih guna susu Segar...tapi sekali buat kuantitinya sedikit aja baaa....jadi, kawan mak ajar Beeha buat dadih yang paling senang dalam dunia...Kalau tak silap masa Form 5 atau Form 4 Beeha dah start buat guna dadih ni...

So, ni hasilnya....

Bekas kecik-kecik untuk adik, yang besar tu angah punya..." -.-"
aku ngap sumenye sebab dorang mana ada! hee..

tahan la 2-3 hari...

Beeha guna jenis ni..


Macam-macam Perisa ada..yang ni Beeha ambil perisa Epal..

Aturan buat sila tengok arahan di belakang plastik..buat betul-betul macam arahan....heehe..
Tapi kalau nak kreatif letak lah buah-buahan campuran, cocktail, nata de coco atau sebagainya...tapi ni Beeha malas nak bubuh...(eh bukan, nak jimat sebab nak buat triffle..keh3x)

5 minit lepas simpan dalam peti ais, dengar mak panggil...baru je nak rehat...Rupa-rupanya lupa nak tutup setiap bekas tu...sibuk nak snap gambar pulak..hee...Okay..tu je...

SEKIAN TERIMA KASIH.


11 comments:

Cerciter Hana Niey said...

wah ! dadih sedapnya...
lama sudah x mkn.. :)

cx's said...

wah. menarik! :) btw, student UiTM? jom join my segmen for UiTM's student here.
segmen cx's :geng UiTM by campus

Bulat said...

best2!! hr tuh kite buat, xdek susu krim.. bantai ngan susu pekat jer...hahaa!!

ashraf said...

xkn la i nk mkn dadih hr2..

ashraf said...

ksgnye peti umh die...rjnnye die...

Beeha B. said...

hana: senang sangat ni..meh buat jum..

cx: beeha xle join la...stalker ramai...current uitm dirahsiakan..but UiTM!!! :)

Bulat: jadi tak kalau guna susu pekat? susu segar pun boleh gak kan..

Beeha B. said...

ash: jangan gedix boleh? tengok sape la...takkan nak biar peti bersepah kot...xde anak dara kat rumah ke..hahhaa...u jangan gelak ye..mmg i perli peti umah dia pun...i still ingat..i nak muntah buka peti umah dia...hmpir setahun yg lalu...

okay termengumpat pulak.

ashraf said...

i puji sket, br nk rply byk2..
kan i dh psn jgn kutuk dia lg... ")

Beeha B. said...

-.- pas ni xmau approve komen u dah. :P

Princess Feyqa said...

wah u buad dadih eh, i bru buat puding roti banana hahaha

cik pip said...

sedap ye..dah follow kamu :)