Friday, July 22, 2011

CADAR HANDMADE

Korang pernah jahit cadar Handmade tak??

Beeha sebenarnya tak pandai pun nak jahit-jahit ni..tapi sket-sket lah....skettt la...
Ceritanya bermula bila my mom membebel

" Nama je ambik Design-design menjahit satu benda pun tak pernah buat"

Pergh..berdarah telinga Beeha dengar..Kakak ambik Architecture gak..xde pun mak suh design-design laman ke rumah...tertangguh-tangguh tak bebel pun. hehehe.. (emo-emo)

My mom cakap, "ambik la kain ni jahit-jahit cadar.."
Dalam hati Beeha merungut jugak..."saya ambil industrial Design, bukan fashion Design" adoyai...
Tapi my mom terus-terusan membebel..


BAIKLAH!!!!!Dengan kuasa Bulan,....................

lalu Beeha ambik kain tu..ukur tilam, tanda-tanda..gunting...
tiba-tiba blur sekejap...eh buat cadar macam mana erk???

Senyap-senyap Beeha cari cadar yang lama-lama..beeha tetas balik..hehhe...
so dah dapat design baru Beeha teruskan menjahit...terukkan? senyap-senyap tu tetas cadar lain...

so ini lah hasilnya..


Tunjuk separuh je..sebab tak sopan letak gambar bilik, kan.  Tapi ni bukan bilik aku..Bilik kakak..heeeeeeeeeeeeeeeeee.....*mampooooossss la i masuk Bilik naga*

Sebabnya, tak tau la kenapa,,bila dah siap, pasang kat katil Beeha..singkat pulak jadinya...yang katil bilik kakak dia ngam ngam walaupun singkat...

macam ni..

* nak kena pasangkan skirting*

Lepas tu pulak Bantal dia jadi sendat...Bantal kan besar...tak muatttttt..wawawaawaw
sarung bantal ni sambung dengan kain
lain sebab tak cukup kain.

Bila my mom tengok, my mom cakap dah ok la tu....Heeeeeeeeee..tengok tangan la kan? Poyo padahal singkat, yang singkat tu Beeha nak baiki...pasang skirting...
Sarung bantal tu pulak tak boleh buat apa dah..Beeha kena pasangkan bantal yang saiz kecik la..

Okay tu je...

SEKIAN TERIMA KASIH...





1 comment:

cik hani said...

jahit cadar memang mudah kalu dah ada basic sikit..
anyway.. good job beeha..
sebab dah buktikan beeha mampu jahit cadar..